Lappi Matkustaa

Matkaopas Suomen Lappiin

Sijaitsee napapiirin yläpuolella (alkaen ”capital city” Rovaniemi etelä asti Utsjoki pohjois -), suomen Lappi on eksoottinen alueen pohjois-Suomessa veistämä pyöreä-muotoinen karu vuoret (tunturi), laajat mäntymetsät (taiga), puuton tasainen mailla (tundra), koskematon järvet ja joet kultaa nuggets.

Lappi on ainutlaatuinen kohde, joka heittää voimakkaan loitsun. Tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja tahansa luonnon ystävä, ja tietyssä mielessä ilmassa on taikaa, kohteessa vierailu keskiyön aurinko, Saamen kansaa, aurora borealis (Northern Lights) ja roaming-poro.

Tämä on niin lähellä kuin todellisuus saa niille, jotka haaveilevat talven ihmemaa, ja jopa neljä hyvin erilaista vuodenaikaa, kontrastit ovat keskeinen tekijä allure täällä, jossa 24-tunnin auringonvalo kesällä korvaa pimeä talvi päivää, ja hälinästä kaupungeissa ja hiihtokeskuksissa on vain muutaman minuutin päässä rauhassa villi erämaa.

Matkaopas suomen Lappiin: Milloin, Missä ja Miten Mennä
Voit siirtää hiiren osoittimen näiden (tai minkä tahansa kuvan) päälle kiinnittääksesi sen nopeasti!
Matkaopas suomen Lappiin: Milloin, Missä ja Miten GoA matkaopas suomen Lappiin: Milloin, Missä ja Miten Mennä
Milloin mennä: talvi
Vierailu talvella tarkoittaa, että voit kokea ilmiö, polar yötä, kun aurinko ei nouse lainkaan (tarkat päivämäärät riippuvat siitä, miten pohjois-voit mennä, mutta ilmiö on näkyvissä heti, kun ylität napapiirin).

Revontulet näkyvät lähes joka ilta, mikä tekee Lapista yhden maan parhaista paikoista kokea ne! Puute päivänvalo voi tuntua pelottava aluksi, mutta on itse asiassa erittäin mielenkiintoinen asia: lisäksi revontulet, tähdet loistaa uskomattoman kirkas ansiosta erittäin alhainen valosaastetta (ei isoja kaupunkeja täällä).

Puolenpäivän aikaan ja muutaman tunnin tunnelma menee eri sävyjä sininen (sininen tunti on varsin vaikuttava raikas pilvetön talvi päivää) kultainen säteet valo tulee auringosta jää juuri horisontin alapuolella, ennen kuin taivas muuttuu pehmeä vaaleanpunainen, violetti ja sininen taas.

Paksu lumikerros peittää kaiken marraskuun alusta huhtikuun loppuun. Lämpötilat ovat jäädyttäminen (yleensä välillä -5C ja -30C koko ajan, määräajoin laskee jopa niin alhainen kuin -50C), mutta ei ole kosteutta ilmassa ja yleensä ole tuulta joko, mikä tekee niistä täysin siedettävää jos voit pukeutua vastaavasti.

Milloin mennä: kesä

Käy kesällä kokemaan kuuluisa keskiyön aurinko; ajanjakso, jolloin aurinko ei laske ollenkaan! On hämmästyttävää, kuinka paljon voit mahtua päivä, kun sinulla on 24 tuntia pelata, ja on aivan jotain nähdä auringon osuma horisontti, mutta heti alkaa nousta uudelleen!

Henkilökohtaisesti löydän keskiyön aurinko vaikeampi selviytyä kuin kaamos, koska se on vaikea nukkua, kun aurinko ei laske, mutta on varsin lohdullista lämmittelemässä takkatulen ääressä ja kynttilöiden polttaminen aikana polar yötä.

Kesä Lapissa (sen jälkeen, kun viimeinen jää ja lumi on sulanut Voi, kunnes lokakuussa ja ensimmäiset lumisateet) on paratiisi retkeilijöille, lyhyt, helppo ja hyvin merkitty luonnonkaunis polkuja monta päivää pitkät vaellukset erämaassa.

Lyhyemmät kävelyretket lähellä tärkeimpiä turistikohteita sopivat melkein kaikille, mutta sinun pitäisi olla hyvin valmistautunut pidempiin vaelluksiin ja harkita oppaan palkkaamista.

Pro Tip: Jos suunnittelet erämaa vaellus, suosittelemme, harjaamalla jopa teidän suuntautumiseen taitoja, sillä polut ovat hyvin merkittyjä edelleen pää (vaikka matkapuhelin kattavuus Suomessa on aika uskomatonta, jopa syrjäisillä alueilla).

Hyvän kartan lisäksi varastoi myös tehokas hyttyskarkotin. on yllättävää, kuinka rajuja ja lukuisia hyttysiä on Lapissa. Todella.

 

Kun lasku tulee, luonto tulee todella upea; lehdet ja neulat vaihtelevat evergreen (kuusia ja mäntyjä) golden keltainen (koivut), oranssi ja punainen (haavat ja pihlajat).

Me kaikki voimme loihtia upeita kuvia syksyinen värit kohteisiin kuten New England ja Kanadassa, mutta Lapissa ne eivät vain kiinni puita, leviää koko maahan kasvillisuuden sekä (upea kirkas punainen sävy).

Tämä vuoden erityinen aika on lyhyt, mutta voimakas, yleensä kestää vain syyskuun 2 tai 3 ensimmäistä viikkoa.

Kilpisjärven alue syyskuussa

 

Poro, yleinen näky ympäri Lappia

Minne mennä?

Hiihtopää Leville, Saariselälle, Pyhätunturille, Ylläkselle tai Rukalle (teknisesti ei Lapissa, mutta riittävän lähellä). Moottorikelkka safarit, lisäksi nuo samat paikat voit mennä Kilpisjärvellä lähellä norjan rajaa, suurempi vuoria ja vähemmän puita.

Lumikenkäilyä voi tehdä melkein missä tahansa Lapissa. Varaa huone tai chalet on moderni hiihtokeskus jos et kuten ajatus löytää itsesi yksin syrjäisellä alueella (mutta sitten, mitä järkeä on menossa Lappiin?). Suosittelen mieluummin vuokrata perinteisen puumökin, jossa on kaikki hyödykkeet, ja nauttia ainutlaatuisesta tunteesta olla keskellä mitään.

Jos haluat vierailla Joulupukin kylässä (tämä on turistiloukku) ja/tai erittäin mielenkiintoisessa Arktikum-museossa, siirry Rovaniemelle. Kesäisin mennä kansallispuistot suuri vaellus mahdollisuudet: Urho Kekkonen, Pallas-Ylläs, Pyhä-Luosto, tai trek 65 km pitkä polku Kevo Canyon.

Kilpisjärven ympäristö on myös kesäisin erittäin kaunis (Saana-vuorelle kiipeäminen on välttämätöntä). Tankavaarassa sinulla on erityinen mahdollisuus kokea todellista kultapannua!

Varaa huone tai chalet on moderni hiihtokeskus jos et kuten ajatus löytää itsesi yksin syrjäisellä alueella (mutta sitten, mitä järkeä on menossa Lappiin?).

Miten mennä?

Helpoin tapa päästä Suomen Lappiin Helsingistä on lentokoneella. Tärkeimmät lentoasemat, joiden tarkoitus päivittäiset lennot ovat Rovaniemellä (Santa Claus village, Arktikum-museo ja Pyhä-Luosto), Kittilä (esimerkiksi Levi ja Pallas-Ylläs), Kuusamo (for Ruka) ja Ivalossa (esimerkiksi Saariselkä, Urho-Kekkonen ja Tankavaara).

Joulusesongin aikana on myös suoria lentoja joistakin suurista eurooppalaisista solmukohdista Rovaniemelle. Mukava tapa päästä Lappiin (suosikkini) on ottaa yöjuna Helsingistä. Se on puhdas, moderni, mukava (on hyttejä, joissa on 2 vuodetta ja oma kylpyhuone tai mökkiä, jossa 4 vuodetta ja jaettu kylpyhuone) ja jyrkästi ajoissa.

Kerran Lapissa on suositeltavaa vuokrata auto, ellet halua pysyä yhdellä pienellä alueella. Ajo kesällä on hyvin helppoa (varo poroja tiellä vaikka), mutta talvella, kuten voitte kuvitella, se vaatii taitoja ajaa jäisillä ja lumisilla teillä.

Voit myös ajaa Lappiin asti Helsingistä, koska suomen tiet ovat erittäin hyvässä kunnossa (se vie 10-15 tuntia riippuen siitä, kuinka pitkälle pohjoiseen menet). Tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan suositella talvella mahdollisesti huonon sään, valon puutteen ja pienempien nopeusrajoitusten vuoksi.