10 PARASTA TEKEMISTÄ SUOMESSA

10 PARASTA TEKEMISTÄ SUOMESSA

Haaveilet siis lomastasi Suomeen, mutta et ole varma, mistä aloittaa suunnittelu. Älä huoli, olemme täällä auttamassa!

Ensinnäkin sinun on päätettävä, aiotko tulla tänne kesällä tai talvella-tai jossain välissä. Olipa tulet talvella tai kesällä tekee kaikki ero. Kaksi tärkeintä vuodenaikaa ovat polaarisia vastakohtia: yhdelle on ominaista pimeys, toiselle äärimmäinen valo.

Toiseksi, sinun täytyy valita minne mennä. Suomi on suuri maa ja hyödyntää sitä, suosittelemme tutkimalla vain yksi tai kaksi neljästä alueilla: pääkaupunkiseutu, Lakeland, Saaristossa ja Lapissa. Ellei sinulla tietenkään ole koko aikaa maailmassa.

Auttaa sinua, teimme listan 10 eri kokemuksia. Siellä on” jotain kaikille”, koska luettelo kattaa koko Suomen ja kaikki vuodenajat. Kokemukset ovat pääosin luontokeskeisiä. Miksi? Siitä Suomessa on lähinnä kyse: kauniista metsistä, puhtaista järvistä ja upeasta merenrannasta. Kulttuuri, muotoilu, ruoka ja festivaalit löytyvät muista artikkeleista-miksi et näe niitä seuraavaksi?

NUKKUA LASI-IGLUSSA

Suomi on karujen vastakohtien maa. Kesäkuukausina aurinko ei laske lainkaan maan pohjoisimmissa osissa-tästä syystä Suomen lempinimi ”keskiyön auringon maa”.

Talvella tapahtuu päinvastoin: aurinko katoaa kuukausia. Tätä aikaa kutsutaan nimellä ”kaamos”. Kaamoksen aikana ei kuitenkaan ole täysin pimeää. Kirkas lumi, kuu ja tähdet, ja jos olet onnekas, revontulet, luovat taianomaista ympäristöä.

Ehkä paras tapa kokea nämä kaksi äärimmäistä vuodenaikaa on nukkua lasisessa iglussa tai mökissä luonnon ympäröimänä.

Lue lisää: Torkahtele revontulien alla

 

KÄY MAJAKKASAARELLA

Suomen rannikolla on maailman suurin saaristo. Ja kun on saaria, on majakoita. Ja millaisia majakoita he ovat! Monet ovat mahdollisia käydä päiväretken aikana, jotkut voit viettää yön.

Bengtskär länsirannikolla on majesteettinen näky. Se on Pohjoismaiden korkein majakka. Se sijaitsee kauniilla saarella, johon pääsee veneellä kesäkuun alusta elokuun loppuun. Jos haluat yöpyä saarella on kuusi majakanvartijan huoneet. Varaa aikaisin pettymysten välttämiseksi.

Helsingin päiväretkille Söderskärin majakka on pakko nähdä. Söderskäriin pääsee veneellä Helsingistä. Matka kestää hieman yli tunnin ja vierailu itsessään on kaksi tuntia. Vain tarpeeksi kiivetä majakkaan ja nauttia kupin kahvia pienen majakan pitäjän mökissä sen vieressä.

KÄVELE VANHAN PUISEN KAUPUNGIN YMPÄRILLÄ

Ennen vanhaan kaikki Suomen talot rakennettiin puusta. Miksi tietysti yli 70% maastamme on metsän peitossa-se on enemmän kuin mikään muu Euroopan maa.

Nykyään on edelleen mahdollista nähdä ne Puutalot, jotka juontavat juurensa sata, jopa kolmesataa vuotta. Sellaiset Helsingin kaupunginosat kuin Käpylä ja Vallila ovat hyviä aloituspaikkoja. Vanha Porvoo, tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista, on toinen helppo pysäkki. Kauniita puisia kaupunkeja löytyy myös lännessä Raumalta ja etelässä Loviisasta. Kaikki nämä kolme tarjoavat kauniita pieniä B & B: Itä pysymään, jos haluat pysyä pidempään.

KÄY UNESCON SIVUSTOLLA

Suomessa on seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta, joista kuusi on kulttuurisia ja yksi luonnollisia. Ehkä tunnetuin on linnoitussaari Suomenlinna Helsingissä.

Suomenlinna lisättiin UNESCON maailmanperintöluetteloon vuonna 1991 ainutlaatuisena muistomerkki sotilaallinen arkkitehtuuri. Seitsemästä saaresta koostuva Suomenlinna on täynnä vanhoja linnoituksia ja luolastoja. Lisäksi se on myös Helsingin kaupungin asuttu alue ja monille helsinkiläisille rakastettu pakopaikka.

Suomenlinna on vain 15 minuutin lauttamatkan päässä Kauppatorin keskustorilta.

VAELLUS YHDESSÄ SUOMEN 40 KANSALLISPUISTOSTA

Suomessa on 40 kansallispuistoa. Ne ovat hajallaan maan saaristossa, järvissä, metsissä ja tuntureissa. Talvella voi kokeilla lumikenkiä tai hiihtoa ja kesällä patikointia.

Suomen ”jokamiehenoikeudet” tarkoittavat, että puistoissa voi uskaltautua lähes mihin tahansa, kunhan kunnioittaa luontoa ja puhdistaa itsensä.

RIDE PORO TAI HUSKY REKI

Mikä olisikaan parempi tapa kokea valkoinen, kylmä erämaa kuin olla kääritty tiukasti alle poroja piilottaa kelkka vetämässä pakkaus huskies tai Pukin numero yksi liikennemuoto – Rudolph Poro?

Lapin laajat tunturit ja taattu lumi tekevät siitä parhaan paikan kokea kelkkailua. Voit kokeilla ratsastusta huskypakkauksella 15 minuutista retkille, jotka kestävät päiviä. Poroajelut ovat yleensä lyhyempiä ja sopivat paremmin pienille lapsille. Sekä husky – että poroajeluja on yleensä saatavana lokakuun lopusta loppukevääseen, jopa alkukesään.

TAPAA TODELLINEN SANTA

Kaikki tietävät, että Joulupukki – ainoa ja ainoa – tulee Suomesta.

Mitä jotkut ihmiset eivät tiedä, kuitenkin, on, että on mahdollista tavata hänet henkilökohtaisesti ympäri vuoden. Joulupukin virallinen toimisto, joka sijaitsee salaperäisellä Napapiirillä, Rovaniemen kaupungissa on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Siellä lapset ja aikuiset voivat nauttia yksityisestä keskustelusta hänen kanssaan ja nauttia lumotusta ilmapiiristä.

VALITSE MARJAT JA SIENET METSÄSSÄ

Todella kokea suomalainen tapa elää ja luonnonläheisyys, että Suomalaiset ovat yksi pitäisi lähteä marja-tai sienestys metsässä.

Mustikoita, pilviä ja puolukoita ei kutsuta ”superfoodiksi” ilman syytä. Ne ovat ainutlaatuisen maukkaita ja täynnä runsaasti vitamiineja ja flavonoideja kypsymisen jälkeen valkoisten Kesäyön alla. Paras marjastuskausi kestää heinäkuun lopusta syyskuuhun. Sienet voidaan poimia loppukesästä, kunnes lumi tulee.

Jokamiehenoikeus maan metsissä takaa sen, että saa valita melkein mitä haluaa. Metsät ovat kaikkialla. Helsingin seudulla paras paikka marjastukseen ja sienestykseen on Nuuksion kansallispuistossa. Nuuksio on alle tunnin bussimatkan päässä. On vaikea uskoa, että tällaisia paikkoja on niin lähellä pääkaupunkia-tunnet olosi pois tästä maailmasta.

HIIHTÄÄ REVONTULIEN TAI KESKIYÖN AURINGON ALLA

Miten se on mahdollista, saatat kysyä? Suomessa se voi olla.

Maan pohjoisimmissa osissa revontulien näkeminen on lähes taattu joka toinen talvi-ilta. Toisaalta päivät ovat toukokuuhun mennessä niin pitkiä, että joskus tunturit ovat edelleen lumen peitossa, kun aurinko päättää pysyä koko yön.

Nämä olosuhteet, etenkin Kilpisjärven kaltaisissa paikoissa, tekevät maastohiihdosta ihmeellisen. Kuvittele hiihto keskellä yötä, mutta aurinko paistaa yli? Tai keskellä vuoden pimeintä päivää, mutta revontulet ohjaavat teitä?

HIKI SAUNASSA JA HYPPÄÄ JÄRVEEN

Suomessa on yli kolme miljoonaa saunaa ja noin 188 000 järveä. Suomalaisten suurin menneisyys on mennä saunaan-joka viikko. Jotkut menevät joka päivä.

Suomen Lakeland on alue, jossa on eniten vettä, ja eniten kesämökkejä. Ja ehkä myös eniten saunoja. Talvi ei estä suomalaista hyppäämästä järvelle-päinvastoin. Me suomalaiset rakastamme jääuintia. Teemme vain reiän jäähän ja nautimme kylmästä. Jos lähellä ei ole järveä, voit aina mennä ulos saunasta ja rullata lumessa. Se toimii yhtä hyvin!